Γείωση

 Όλα όσα πρεσβεύω, όλα όσα πραγματεύομαι, έχουν να κάνουν με την επανασύνδεση μας με τη φύση. Με το σύγχρονο τρόπο ζωής χάνουμε την έρρυθμη λειτουργία μας, όχι μόνο σε επίπεδο ενσυνείδητοτητας και ψυχικής ευεξίας αλλά και σε επίπεδο φυσιολογίας.

Ποια είναι η τελευταία φορά που περπάτησες ξυπόλητος πάνω στο χώμα? Το πιο πιθανό είναι να ήταν η τελευταία φορά που ήσουν στην παραλία. Μέσα από την επαφή μας με τη γη λαμβάνουμε αρνητικά ιόντα, ρυθμίζονται οι κιρκάδιοι ρυθμοί μας, βελτιώνεται ο ύπνος μας, πέφτει η φλεγμονή στο σώμα, μειώνεται ο χρόνιος πόνος, βελτιώνεται το ανοσοποιητικό, και τα αυτοάνοσα. Αντιθέτως από  την επαφή μας με τις ηλεκτρικές συσκευές, κινητά, υπολογιστές, λαμβάνουμε συνεχώς θετικά ιόντα τα οποία είναι επιζήμια για το σώμα... 

Χρειαζόμαστε πάνω από 30' τη μέρα γυμνής επαφής με τη γη για να λάβουμε τα ωφέλη, αλλά είναι σήμαντικο να αναπτύξουμε μια καθημερινή συνήθεια κι ας είναι να στεκόμαστε ένα λεπτό πάνω στο χώμα ξυπόλητοι όταν ο καιρός το επιτρέπει. Για να βοηθήσουμε όμως το σώμα μας να ρυθμιστεί όσο χρειάζεται υπάρχουν σεντόνια, στρωματάκια, ακόμα και κάλτσες γείωσης, που πολύ συχνά χρησιμοποιούνται από αθλητές για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Επίσης είναι πολύ επιβοηθητικές στην ίδια κατεύθυνση και οι λάμπες Ιμαλαΐων. 

Όλα αυτά τα αντικείμενα είναι εξαιρετικά, όμως δεν μπορούν να αναπληρώσουν το κενό της φύσης στη ζωή μας. Συνδέσου και πάλι με το χώμα, νιώσε γιατί λατρευόταν η Γη ως η Μεγάλη Μητέρα. Καθώς το κάνεις αυτό μείνε εγκάθετος στο παρόν σου, ανέπνευσε σωστά, κοιλιακά, βίωσε το θεραπευτικό χάδι του Ήλιου στο πρόσωπο σου. 

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιος

Ας μάθουμε να μας αγαπάμε...